Restaurant Bij Erik

Max Grootendorst is de chef van restaurant Bij Erik in Leidschendam en hij kookt uitstekend. Zijn baas, Erik Tas, stond daar 10 jaar lang achter de kachel tot hij naar ’t Ganzenest in Rijswijk vertrok. Hoewel hij nog steeds toezicht houdt op ‘Leidschendam’, dat inmiddels ook een maatje groter werd door te verkassen naar het buurpand. Waar het sfeervoller is.     

Ooit dronken we er Grüner Veltiner bij snoekbaars en zeebaars. De zoetwatervis geserveerd met aardappelmousseline, zuurkool en beurre blanc, de ander met mosseltjes, Franse meiknol en tomaat. Nu kiezen we hummus met ei, radijs en kikkererwten, naast een klassieke cocktail van Hollandse garnalen met cocktailsaus en piment d’espelette. Én een gerecht van zalm met aardappel, crème fraîche en mierikswortel. Mooi! Duidelijke zaak dat Erik aan Max een kanjer heeft. We drinken er smakelijke chardonnay bij uit de Languedoc (domaine de l’Herbe Sainte).

Rode mul is het hoofdgerecht. Perfect à pointe, geserveerd met lintpasta, antiboise en zeekraal. Op het andere bord een signatuurgerecht van Erik: buikspek met langoustine, foie royal en szechuan-accenten. Verrukkelijk.

Pareltje aan de Vliet. 

 

Restaurant Bij Erik
Sluisplein 11
2266 AV Leidschendam
070-301 0451
www.bijerik.nl
@bijerik
Di. en woe. gesloten, rest van de week lunch en diner.
Parkeren in de buurt.
Menu’s.

 

Vorige
Vorige

Raimondi’s Villa Rozenrust

Volgende
Volgende

Restaurant WOODS