Restaurant WOODS
Klasse aan de Oude Rijn, in de voormalige houtloods van de Heesterboom, een van de overgebleven molens die Leiden ooit rijk was. Woods is de naam van dit restaurant van patron Wilfred Tegelaar en chef-kok Vincent van der Pluijm. Een indrukwekkende, sfeervolle diner- en lunch- (en trouw-)locatie met witgedekte tafels en rondom aanlegsteigers en terrassen. Je eet volgens de beproefde formule van schotels op formaat tussengerecht, tegen eenheidsprijs.
We proeven vitello tonnato met pistache en padrónpeper, en een opmerkelijke creatie van gefrituurde bloemkoolroosjes in sambal, sesam, kimchi en andere Koreaanse smaakmakers. Mooie, origineel uitgevoerde gerechten, hartig, fris, bite, smaak. Met extra garnituur van little gem met caesardressing. Bij glazen smakelijke chenin blanc uit Zuid-Afrika.
Zeetongfilet komt daarna met Hollandse garnalen, beurre noisette en aardappelbrandade: top! Zo hoort vis te smaken. Op het andere bord à point gegaarde bavette met sappige sukade, groene asperge, Hollandaise en rundjus. Tot slot kunnen we niet om het verleidelijke en smakelijke griesmeelpuddinkje met bramen heen.
Er wordt hier op hoog niveau gekookt in een aantrekkelijke ambiance met uitstekend personeel. Bovendien is het parkeren gratis en in de zomerdagen kan er worden gegeten op het ruime terras aan de rivierkant (waaraan ook boten kunnen afmeren).
Heerlijke zaak.
Restaurant WOODS
Haagweg 81
2321 AA Leiden
071-522 2225
www.restaurantwoods.nl
@restaurant_woods
Dagelijks geopend voor lunch en diner.
Parkeerterrein.
Menu’s en à la carte.
