Restaurant Calva

Het uitstekende restaurant van patron-cuisinier Tom Beckers heeft zich verplaatst van de Dorpsstraat naar de Markt van Nootdorp. De buitenkant (met de betonnen kruidenbakken) doet nog een beetje Spartaans aan (behalve wanneer het terras is uitgezet op de grote binnenplaats), maar binnen is het een plaatje van eigentijds design. Ook de akoestiek is stukken beter. De keuken presteert op Michelinster(ren)niveau, de bediening is vakkundig en vriendelijk, en de wijnen zijn top.

Wij proeven heerlijke amuses (o.a. verrassend lekkere koolsla met gefrituurd bierbeslag) en daarna een uitstekend menu (geen à la carte hier) waarvan sommige gerechten extra indruk maken. Bijvoorbeeld forel met rijst, lavas en een groentetuintje in een spiegel van ajo blanco met gerookte amandel. Een verrukkelijke smaakbom. En de kreeftenbisque die als tussendoortje wordt opgediend is memorabel: pure zeezilte smaken met room.

Van de hoofdgerechten bevalt ons vooral de smeltend zachte rundsukade (“als steak”) met wilde knoflook, gevulde morielje en daslook. Ter afsluiting volgt een dessert van aardbeien met basilicum en balsamico. Grote klasse. Calva ontwikkelt zich in rap tempo tot een van de beste restaurants van de regio Groot Den Haag.

Restaurant Calva
Markt 53
2631 ED Nootdorp
015-204 9114
www.restaurantcalva.nl
@restaurantcalva/
Ma. en di. gesloten, rest van de week geopend vanaf 18:30 uur, zo. vanaf 18:00 uur.
Parkeren in de buurt.
Menu’s.

Vorige
Vorige

Suzie’s & Van Aken

Volgende
Volgende

Villa de Duinen