Restaurant Glaswerk
In het vernieuwde Binckhorstgebied aan de Voorburgse kant van Den Haag, streek restaurant Glaswerk in 2018 neer in de verlaten verffabriek aan de Trekvliet en de Fokkerhaven. Ruimte is hier de grootste troef, zowel voor (gratis) parkeren als voor een terras aan het water. Chef-kok Martijn Lagrand en gastvrouw Rosalie Brand zorgen voor de gasten die vanuit de hele agglomeratie rond de Residentie hier naartoe komen. Paling met hangop en grapefruit kun je bestellen, naast kalfswang met bundelzwem en rammenas.
Wij gaan voor Noordzeekrab met sabayon van zee-egel. Prachtig voorgerecht, zilt-zoet, smakelijk, en zeer ruim bedeeld. Ook ingelegde ansjovisjes (boquerones) bij pimientos de padrón bevallen: heerlijk Spaans en, hoewel als bites op de kaart, niet zuinig geportioneerd. Prachtige voorgerechten, verrassende smaakcombinaties. Met mooie glazen witte wijn uit de Languedoc: Puech Haut cuvee prestige van roussanne- en marsannedruiven.
Gevolgd door zeebaars die ons min of meer omver blaast, in de zin dat ‘ie ge-wel-dig is. Wat een cuisson en wat een door-en-door verfijnde smaak: er staat hier duidelijk een ambachtelijke topchef aan de kachel. Tot slot zijn er vier (4!) madeleines, warm en met een knapperig randje. Bij zoete crème met een licht zuurtje.
Grote klasse, dit is een van de betere restaurants van Den Haag.
Restaurant Glaswerk
Fokkerkade 14
2516 CC Den Haag
070-214 9164
www.glaswerkdenhaag.nl
@restaurantglaswerk
Di. t/m za. geopend vanaf 18:00 uur.
Parkeren.
Menu’s en à la carte.