Brussels Lof
“Vers, puur, vis, schaal-en schelpdieren, vegetarisch/veganistisch, groenten, licht, seizoenen, biologisch, kaas.” Zo omschrijft de gedreven patron-cuisinier Bob ten Brinke de keuken van zijn restaurant Brussels Lof in het hart van Groningen-stad. Groenten uit eigen tuin en kaas spelen de hoofdrol (kaasfondue staat al decennia op het menu) naast vis uit de Noordzee en de Waddenzee. En de wijnen haalt hij uit Duitsland, Frankrijk en Italië.
Wij starten met een gerecht van warme schaal- en schelpdieren, gebakken in knoflook, tijm, rozemarijn en rode pepers. Een smaakbommetje. Net als ‘Octopus alla Gallega’ voor de reisgenoot: langzaam gegaarde octopus met aardappel, paprika en crème fraiche. We drinken er glaasjes sprankelende cava bij.
Gevolgd door twee vega-schotels. Gebakken geitenkaas met gepofte groentes en saus van honing en tijm op het ene, en risotto met gepofte biet op het andere bord. Opgediend met noten, kruiden en bloemen uit de tuin. Lekker! Tot slot goed gerijpte binnen- en buitenlandse kazen.
Brussels Lof
A-kerkstraat 24
9712 BG Groningen
050-312 7603
www.brusselslof.com
@brussels_lof
Di. t/m za. geopend vanaf 17.30 uur.
Parkeren in de buurt.
Menu’s en à la carte.