Restaurant Bisque
Het Belgische wijnkasteel Genoels Elderen, net over de Limburgse grens, maakt niet alleen mooie chardonnay maar ook een ‘champagne’: zwarte parel geheten, een heerlijke crémant. We drinken er een glas van bij Niels Schievink (chef) en Sabrina Mans (gastvrouw) in hun elegante restaurant Bisque in Groningen-stad. Hij kwam uit Drachten, zij uit Rotterdam en ze ontmoetten elkaar bij De Lindenhof in Giethoorn. Hun plan om voor zichzelf te beginnen werd gehonoreerd toen Jan en Corry Gaastra, die na hun Koriander-tijd nog een keer wilden vlammen in restaurant Bisque in Groningen, daar na korte tijd van afzagen. Samen hebben Niels en Sabrina nu met dagverse producten en jeugdig enthousiasme een nieuw publiek aangeboord.
Wij stappen over op Duitse Riesling (Van Volxem-Moezel) bij voorgerechten van maritieme oorsprong. Forel met mierikswortel, lavas en dashi, naast langoustine 'Royale' met bospeen en limoenblad. Zéér smakelijk, er wordt hier duidelijk op hoog niveau gekookt.
Na een tussengerechtje van Noorse coquille met paling, spinazie en yuzu wordt zwezerik geserveerd, gegaard met knolselderij en geserveerd met jus van morileljes. Heerlijk. Ook het andere hoofdgerecht bevalt: tournedos met aardpeer en eekhoorntjesbrood. We drinken nu donkerrode priorat. Tot slot is er Escoffiers klassieke pêche melba met perzik, framboos en vanille.
Klasse.
Restaurant Bisque
Verlengde Hereweg 46
9722 AE Groningen
050-280 2058
www.restaurantbisque.nl
@restaurantbisque
Zo. en ma. gesloten, rest van de week geopend vanaf 18:00 uur.
Parkeren in de buurt.
Menu’s en à la carte.