Restaurant De Haan

De keuken van Dennis de Haan en zijn kokende collega’s in restaurant De Haan in Groningen produceert een uitgebalanceerd diner bestaande uit vijf gerechten en diverse amuses. Het kan worden uitgebreid met een kaasplateau. Voor het zover is, hanteert het restaurant een inlooptijd van een half uur, daarna ‘moet’ iedereen aan tafel zitten. Vervolgens serveren de koks hun gerechten uit en voorziet iedereen zichzelf van brood en drank: er moet een lijstje worden bijgehouden van wat er (extra) gedronken en gegeten is.  

Die drie kokende Musketiers (naast De Haan, Ian Nieswaag en Mart Buikema) verdienden hun sporen in bekende restaurants. Hun keuken is Frans-mediterraan met internationale toetsen en gebruikt daarvoor voornamelijk biologische grondstoffen. De receptuur is overdacht, de smaken zijn intensief. Zoals Noordzeekrab met schaaldierenbisque en accenten van kimchi en chorizo. En gebrande makreel met zuurkool. Met extra smaak van fijngesneden rettich, komkommer en koolrabi plus een olijfoliedressing met ponzu, yuzu en gember. Zulke gerechten stáán. Zeker met de glazen Carrasviñas van Félix Lorenzo Cachazo: houtgelagerde en volle verdejo.

Zeewolf komt met XO-saus en spitskool, naast een Twents kippetje met saus van wortel en tomaat. En uitsteken bereide Anjouduif met rode biet en vlierbloesem. We drinken er Montepulciano d'Abruzzo (Nicodemi) bij: soepel en rond Italiaans rood.

Meer dan verrassend.

Restaurant De Haan
Aweg 4
9718 CS Groningen
050-364 6411
www.restaurantdehaan.nl
@restaurantdehaan
parkeergarage Westerhaven.
Geopend van di. t/m za. vanaf 18:30 uur.
Vast menu.

 

Vorige
Vorige

Dokjard

Volgende
Volgende

Brussels Lof