Dokjard

Bij restaurant Dokjard in Groningen (op de plek waar ooit de Noorderwerf was gevestigd, in een oud pakhuis met ketels waarin bier wordt gebrouwen) streven ze ernaar de kaart zo gevarieerd mogelijk te houden. Daarom staan er geen kruisjes/sterretjes/v-tjes voor bepaalde gerechten. “In de hoop dat niet-vegetarische eters die gerechten niet meteen overslaan.” Ook worden wekelijks enkele gerechtjes op de kaart gewisseld “zodat het voor de kokkies in de keuken ook leuk blijft.”

Humor in de keuken, daar houden we van. En lekkernijen, uiteraard. Zoals steak tartaar met kwartelei, antiboise, bieslook, pane carasau en tệte de moine. Dát kiezen we. En kingfish met granny smith, yuzukosho, sugar snaps, lavas en oesterblad. Smaakbommetjes waarbij glazen zelfgebrouwen bier worden geschonken. Mooi!

Na een tussengerechtje van bisque van rivierkreeft, met whisky, gekaramelliseerde ui, komijn en fijngesneden gruyère (heerlijk) volgen de hoofdschotels: zeeduivel en ribeye. De vis uitstekend gegaard en op smaak gebracht met knolselder, sesam, oesterzwam, shiso en lapsang. En het vlees supermals, en opgediend met bosui, sesam, chimichurri, koriander, sushirijst en jus van isotpeper.

Tot slot ananas-ijs met framboos, honingcustard, meringue en koffie, naast een chocolade brownie met gezouten karamel, amandelijs, vanillesaus en gebrande witte chocolade.

Feestje.

Dokjard
Noorderhaven 63
9712 VJ Groningen
050-364 2420
www.dokjard.nl
@dokjard
Zo. gesloten, rest van de week geopend vanaf 15:00 uur, vrij. en za. vanaf 14:30 uur. Parkeren in de buurt.
Menu’s en à la carte.

 

Vorige
Vorige

Het Pomphuis

Volgende
Volgende

Restaurant De Haan