Het Pomphuis

Tim Ringers is de keukenmeester in het aantrekkelijke, oude Groninger pomphuis dat hij omtoverde tot een sfeervol horecabedrijf. Op een van de mooiste plekje van de stad richtte hij de begane grond in als bar-restaurant, met een terras dat uitkijkt over de A. Op de eerste verdieping verrees een casual à la carte restaurant. Het sfeertje is vrolijk, studentikoos en grootsteeds. De chef serveert lokale gerechten als Groninger zuurvlees met pinda, frisse komkommer en watermeloen, en Groninger runder-entrecote met sjalotten, kappertjes en hollandaisesaus.

Na desembroodjes met kruidenboter en andere smakelijke bites proeven wij een cocktail van rivierkreeftjes met meloen, basilicum en little gem. Lekker zilt-hartig en met een aangename ‘krak’ van zuurdesem krokant. Naast traditionele gazpacho van tomaat, paprika, komkommer en verse kruiden. En we delen tartaar van edamamebonen met burrata, zongedroogde tomaat, radicchio en balsamico. Smulgerechten, bij sprankelende glaasjes champagne.

De keuze valt daarna op gegrilde kippendij met (mmm!:) satesaus, kroepoek, rijst en gado-gado salade. En op het andere bord kabeljauwfilet met kruidenkorst, tomatensaus, gepofte cherrytomaatjes en groentjes. We drinken er, net als de vorige keer dat we hier waren, Rheinhessische spätburgunder blanc de noir bij (Weingut Manz): opnieuw een uitstekende match.

Dat alles afgerond met mangotrifle met kwark, vanille, ahornsiroop en notencrumble.

Smullen!

 

Het Pomphuis
Kleine der A 7
9711 HV Groningen
050-321 5788
www.hetpomphuis.nl
@museumcafehetpomhuis
Zo. gesloten, rest van de week geopend voor lunch en diner.
Parkeren in de buurt.
Menu’s en à la carte.

 

Vorige
Vorige

Hotel Prinsenhof - restaurant Nassau

Volgende
Volgende

Dokjard