Herberg Onder de Linden
Omdat duurzaamheid bij hem hoog in het vaandel staat, is patron-cuisinier Steven Klein Nijenhuis van Onder de Linden steeds bewuster gaan koken. Hij begon als afwasser en daarna leerde hij zichzelf het koksvak aan.: dDat leidde naar de top in zijn restaurant De Molenaar in Onderdendam en sinds enkele jaren naar Herberg Onder de Linden in Aduard. Hij kookt er klassiek Frans met oosterse accenten en is daar succesvol mee. Maar hij schrapte varkens- en rundvlees alsmede zuivel van de kaart. En hij ging nóg lokaler inkopen en veel luxe producten van verder weg zoals kreeft, truffel en kaviaar niet of nauwelijks op het menu zetten. De herberg, die inmiddels een eigentijds hotel-restaurant is, geeft daarmee een duidelijk statement af.
In een decor van warme kleuren, wit tafellinnen en kunst aan de muren, proeven wij welkomsthapjes als o.a. tartaar van dorade met groene appel en aardappelschuim bij een fris glas marsanne van Louis Chèze. Gevolg door een voorgerecht van spitskool met pinda, appel en witte bumbu. Smakelijk aards. Naast een zilt voorgerecht van aubergine, kaffir en zeewier. Langoustine bekoort daarna door het garnituur van prei, risotto en amandel. Op het andere bord octopus met zwarte knoflook, katsuobushi en sambai. Mooi allemaal, en perfect begeleid door boterige Santenay (Bachelet).
Ree is het pièce, uitstekend gegaard en opgediend met bloemkool, spruitjes en hazelnoot. In het glas: goed combinerende Duitse pinot noir (Oliver Zetter) uit de Pfalz. Tot slot een dessert van ananas, chocolade en pistache.
Het aantal overnachtingsmogelijkheden in de Herberg is met twee nieuwe suites uitgebreid tot zes.
Herberg Onder de Linden
Burg. van Barneveldweg 3
9831 RD Aduard
050-204 1235
www.herbergonderdelinden.com
@herbergonderdelinden
Woe. t/m za. diner, zo. lunch.
Parkerterrein.
Menu’s
