Hotel Prinsenhof - restaurant Nassau
Fine dining-restaurant Nassau is, als onderdeel van Hotel Prinsenhof in Groningen, gesitueerd in een schitterende ambiance: de voormalige slaapvertrekken van een prins van Nassau. Met plafondbalken, ruitjesramen en visgraatparket. En witgedekte ronde tafels, kuipfauteuils en uitzicht over de monumentale en weelderige Prinsentuin.. Een behaaglijk sfeertje.
Chef-kok Christian de Vries, keukenchef Dion te Velde en het team werken graag met producten uit de eigen regio. Zij zeggen zich te laten inspireren door de verhalen van de boer, de visser, de jager en de kweker. Naast menu’s serveren zij ook à la carte-gerechten.
Voor ons is dat langoustines met flespompoen, quinoa en baharat (kruidenmix uit het Midden-Oosten), en voor de reisgenoot Noordzeekrab met kokos, croutons en kaffir. Mooi opgemaakte schotels met delicate gerechten, boordevol smaak.
Gevolgd door piepkuiken, à point gegaard, met een garnituurtje van rode biet, lever en kers. En op het andere bord krokant gebakken kalfszwezerik met beukenzwam, zwarte knoflook en macadamia. Tot slot een smakelijke combinatie van appel, kalmoes, rozijn en kastanje.
Prinsheerlijk.
Hotel Prinsenhof restaurant Nassau
Martinikerkhof 23
9712 HJ Groningen
050-317 6550
www.prinsenhof.nl
@prinsenhofgroningen
Zo. en ma. gesloten, rest van de week geopend vanaf 18:00 uur.
Parkeergarages.
Menu’s en á la carte.