Café Sjiek
Café Sjiek was het eerste eetcafé van Maastricht, een soort huiskamer met een wijnbar en een Franse kaart. En een groot zomerterras, middenin het park. Een ontmoetingsplek sinds 1982, en dat is het nog steeds. Hoewel dat eetcafé (dat het nog steeds is) inmiddels een restaurant genoemd kan worden.
Wij zien op de kaart de lekkernijen uit de Franse bistronomie: coquilles, kalfszwezerik, sappige steak, dame blanche en we beginnen met ‘borrelhepkes veur oan ut Altaar’: een paar oesters (Irish Mor), stukjes tonijn met avocado en wasabi, en wat pelgarnalen. Gevolgd door een krabcocktail met avocado en jalapeñoschuim, naast vitello tonnato (van rosbief) met tonijn en uiencompote. Glaasjes romige chardonnay erbij: lekker.
Na een gedeeld tussendoortje van paling, aardappel en mierikswortel is het hoofdgerecht pasta (tagliatelle) met truffel, paddenstoel en parmezaan. Op het andere bord: zeetong à la meunière met botersla (en extra besteld lobbige bearnaise): uitstekend allemaal. Goed op smaak, garingen à point, aangename garnituren. Tot slot bladerdeeg met banketbakkersroom en framboos, naast citroentaart met meringue en vanille.
Sympathiek adres.
Café Sjiek
Sint Pieterstraat 13
6211 JM Maastricht
043-321 0158
www.cafesjiek.nl
@cafesjiekmaastricht
Dagelijks geopend vanaf 17:00 uur, vrij-za-zo. vanaf 12:00 uur.
Parkeren in de buurt.
Menu’s en à la carte