Create by Guido Braeken
Michel en Léon Maes transformeerden het eeuwenoude Kasteel Oost in Eijsden tot het luxueuze 5-sterrenpaleis Van Oys Maastricht Retreat, en Marc en Stéphanie Alofs treden op als hoteliers. Twee restaurants (Maes en Create) beheren zij, naast 81 hotelkamers en -suites verdeeld over drie locaties, een wijnbar, een streekwinkel en een kookstudio.
De chef van het fine dining-restaurant Create is Guido Braeken, vele malen bekroond (2 Michelinsterren); hij leerde het vak bij o.a. Paul van de Bunt van de Leuf in Ubachsberg en kookt modern Frans-Mediterraan met Aziatische invloeden. Zijn schotels zijn verfijnd en eenvoudig van presentatie.
Zoals bereidingen van bluefin tonijn met passievrucht, ponzu en gerookte paling, van Irish Mór oester met ajo blanco, witte druif en Imperial Heritage kaviaar, en van Bretonse tarbot, met Ibericoham, dragon en courgette bloem. Mooi! Gevolgd door rode mul met Hollandse garnaal, kokos en gele curry, en Noorse langoustine met witte truffel, fingerlime en vin jaune. Hoofdgerecht: Anjouduif met een garnituur van ras el hanout, butternut en munt. En besloten met pure chocolade met duindoornbes, tonkaboon en pecannoot.
Zeer grote klasse!
Create-Van Oys hotel-restaurant
Kasteellaan 1
6245 SB Eijsden-Margraten
043-240 0040
www.vanoys.com
@restaurant_create/
Zo-ma-di. gesloten, rest van de week lunch en diner.
Parkeren.
Menu’s