Auberge Eeckaerde
Auberge Eeckaerde in Eindhoven is een Brabantse langgevelboerderij met rieten kap uit 1685. Ooit een herberg-met-kroeg, nu een luxe, eigentijdse horecalocatie in een historisch decor. Voor bruiloft of vergadering, verjaardagsfeest of bedrijfsjubileum, óf culinair diner.
Directeur Stephan Vroomen groeide als vanzelf het horecavak in: zijn ouders hadden cateringbedrijf La Casserole in Son en Breughel en zij kochten de Auberge in 1986 als locatie voor feesten en partijen. In 2022 deed hij hetzelfde nog ingrijpender, nu als de nieuwe eigenaar.
Chef-kok Jeroen van Hamont serveert een salade van tomaat-antiboise met mozzarella, balsamico en krokant van sesam. Fris, hartig en romig, een mooie entree. Bij glazen chardonnay Les Bertholets. Gevolgd door geschroeide Noorse zalm met limoencrème, komkommer en nori. Ook fris maar vooral ziltig: de zalmpartjes rauw en supermals met een krokant grijs randje.
We stappen over op Les Bertholets reserve, bij steak tartaar ‘op z’n oosters’. Met de hand gesneden rauw rundvlees op smaak gebracht met o.a. zout, peper, olijfolie, Spaanse peper, limoen, sesamolie en citroen. Geserveerd met sesam, limoen, pepertjes en Japanse mayonaise. Plus dunne schotsjes Italiaans brood. Mooi! We ronden af met een smakelijk kaasdessert.
Auberge Eeckaerde ‘Bij Stephan’
Icaruslaan 28a
5631 LD Eindhoven
040-231 0916
bijstephan.nl
@bij.stephan