Cellar Door

Verrassend restaurant in het voormalige raadhuis van Woudrichem, een pronkstuk met trapgevels en korfbogen uit de zestiende eeuw. Paulina Kasimovaite (gastvrouw met Litouwse roots) en Kalai van Vossen (sommelier en chef-kok met Brabants-Zeeuwse wortels) hebben het gerestaureerde rijksmonument een fine dining-facelift gegeven en dat is met enthousiasme ontvangen in de regio. Beide uitbaters deden ruime ervaring op in topzaken door het hele land. Onder ‘hun’ eeuwenoude zadeldak vinden we nu witgedekte tafels, en de sfeer van de eetzaal (en op het buitenterras) is historisch-romantisch.    

Er wordt gewerkt met een menu waarin o.a. reerug met rode biet, witlof, knolselderij en kersensaus, of coquille met linzen en knolselderpuree. Ons menu begint met langoustine met een garnituurtje van citrus en radijs, gevolgd door Brabantse asperges met beurre noisette en miso. Mooi! Na een Marigold-ei met Asetrakaviaar en venkel (heerlijk) is er een stukje schol, en daarna het pièce van Baskische kip met truffel en eekhoorntjesbrood. En tot slot ‘lait cru’ van melk uit het Land van Altena met madera en amandel.

Bijzonder.

Cellar Door
Hoogstraat 47
4285 AG Woudrichem
0642 112 993
www.restaurantcellardoor.com 
@restaurantcellardoor
Ma-di-woe. gesloten, rest van de week lunch en diner, do. alleen diner.
Parkeren in de buurt.
Menu’s.

 

 

 

 

Volgende
Volgende

Restaurant Bomas