Elysianne

Veel pr-rumoer rond deze nieuwe Amsterdamse zaak waar Creoolse fine dining tot opgewonden commentaar leidt. En terecht, want het is smullen geblazen daar in Zuid en dús moet je er bij zijn. Chef-kok Matt Pace (hij heeft New Orleans-roots) en zijn team geven een moderne touch aan onvervalste Creole-Louisianagerechten. Nog net niet Hank Williams’ Jambalaya, maar wel Gumbo, Garnalen met Grits, en Oyster Rockefeller. Rijke cajun-smaken bij mooie wijnen.

Wij sluiten aan in de rij die zich voor de nieuwe zaak opstelt (Amsterdammers zijn net lemmingen als er iets nieuws gebeurt), we vinden een tafeltje en proeven geroosterde watermeloen met spinazie à la crème, amandel, zure bommetjes van watermeloenbast en verbenaolie. En makreel gemarineerd in sinaasappelsap, geserveerd met kokosmelk, remoulade van groene tomaat, kappertjes en zeewier. Heel mooie smaken.

Ook ‘spirit of cochon de lait’ bevalt: langzaam geroosterd varkensvlees met rijstdressing, wilde knoflook, ananas en gerookte paprika. We drinken er verfrissende glazen bier bij. Tot slot gekonfijte aardbeien met dragon, hazelnootolie, gerookte schapenkaas, gebakken pinda’s en vlierbloesem. Heerlijke combinatie.

Elysianne is een aanwinst.

Restaurant Elysianne
Ruysdaelstraat 48
1071 XE Amsterdam
020-233 3592 
www.elysianne.nl
@elysianneamsterdam
Geopend van do. t/m za. voor zittingen om 18:00, 19:00 en 21:00 uur.
Parkeren in de buurt.
Alleen menu’s.

 

Vorige
Vorige

Rust Wat by Sidney Schutte

Volgende
Volgende

Rosewood Amsterdam