Rust Wat by Sidney Schutte
Het iconische Rust Wat in Blaricum is aan een zoveelste leven begonnen met de komst van superchef Sidney Schutte. Samen met zijn partner Gigi van Es ‘verfranst’ hij de charmante zaak tot een brasserie waar je snoept van klassiekers als salade riche en côte de boeuf. Traditioneel bereid met een moderne twist.
Wij zitten op het aangename terras en drinken frisse sauvignon blanc (Jeff Carrel) uit de Languedoc. Bij dungesneden runderentrecote met aardappel, piccalilly, parmezaan en cornichons. Op het andere bord: Sid’s Spicy Tuna, een verrassende combinatie van tonijn, wasabi, avocado en zeewier.
Ook de hoofdgerechten bevallen: op de graat gebakken turbotin met zilte groentes. Goed gegaard en mooi combinerend met dezelfde witte wijn. Naast lamscarré met mosterd, tomaat, yoghurt en sesam plus extra garnituur van aardappelmousseline en kropsla. Smeltend zacht en smakelijk vlees. Begeleid door (veel wijn per glas hier) donkerrode cabernet sauvignon uit de Pays d’Oc. Tot slot aardbei & rabarber ‘Romanoff’ met room en wodka.
Toegankelijke, smakelijke cuisine in een sfeervol decor. Het Gooi heeft er een pleisterplaats bij.
Rust Wat by Sidney Schutte
Schapendrift 79
1261 HP Blaricum
035-538 3286
www.restaurantrustwat.nl
@restaurantrustwat
Woe. t/m zo. lunch en diner.
Parkeren in de buurt.
Menu’s en à la carte.