Restaurant Salut
Van ‘s morgensvroeg tot ’s avonds laat kun je terecht in de nieuwe hotspot in de Amsterdamse Pijp, restaurant Salut. Van horecatijgers Bas Noorman, Lowie Jansen en Joris Keizer die hun sporen verdienden in eerdere zaken in de hoofdstad en in Zeeland. De opzet is het bieden van een Frans-mediterrane cuisine in een ‘romantisch’ Parijs’ decor.
De Brits-Nederlandse chef-kok Matthew Neve bereidt verse salades en sandwiches, naast klassiekers als steak met pepersaus en frites, moules pastis met romige beurre blanc, en pasta diavola met een spicy tomatensaus. Maar ook verse croissants in de ochtend, geserveerd op het terras. Dat alles in een ongedwongen sfeer.
Op de kaart zien we rogvleugel met preiconfit en rode-wijnsaus, ladysteak met pepersaus en Franse frietjes, kip-suprême met aardappelpuree en dragonsaus, en de ‘Albert Cuyp-special’ met alles daarin wat de chef die dag op de markt vond. Naast desserts als millefeuille met witte chocolade, crème suisse, pistache-ijs en geroosterde amandel.
Klassiek in het kwadraat dus, in een eigentijdse interpretatie.
Restaurant Salut
Gerard Doustraat 98
1072 VX Amsterdam
0634 687 762
www.salut-official.com
@salut_a_amsterdam
Geopend van woe. t/m zo. vanaf 09:00 uur (zo. vanaf 10:00 uur).
Parkeren in de buurt.
Menu’s en à la carte