Contraste Wijnrestaurant

Kenneth Tjong Ayong (chef) en Paulien van Wieringen (gastvrouw, sommelier) hebben hun populaire restaurant Kom Eten in Hoogmade gerestyled én hernoemd: Contraste. Op dezelfde plek aan het water en met het accent op producten uit de eigen moestuin. En met dezelfde gastvrijheid.

Na de amuses (krokante cracker en hartige tompouce met paddenstoelenvulling) en een glas kruidige thee met houttonen, proeven wij tartaar van gerookt hertvlees met kruidige koek, frisse tomatillo en geraspte eidooier. Het rookaccent is stevig, maar goed in balans met de zoetzure garnituren. Net zo smakelijk is de chawanmushi op basis van kippenbouillon met gegrilde makreel en krokante kippenhuid. Zijdeachtige custard, sappig visvlees en een bescheiden grilltoets: een harmonieus gerecht.

Hoofdschotel: wilde eend met een romige basis van mais en pompoen, knapperige bladgroenten en een frisse kruidendressing. De jus is zuiver en diep, de garing precies goed. Opnieuw een vleugje rook, nu beter ingepast zodat het gerecht klassiek en toch levendig blijft. De begeleidende wijnen ondersteunen goed, Paulien geeft er met zichtbaar plezier toelichting bij. Contraste is een restaurant waar locatie, service en keuken elkaar perfect ondersteunen.

Contraste
Kerkstraat 22
2355 AE Hoogmade
071-501 2220
www.contraste.nl
@contraste.wijnrestaurant
Zo-ma-di. gesloten, rest van de week diner vanaf 18:00 uur, lunch wisselend buiten het terrasseizoen.
Parkeren in de buurt.
Menu’s.

 

Volgende
Volgende

Tim by Harries