Tim by Harries
Nieuw in het Rotterdamse Hoogkwartier: Tim by Harries. Van Harrie Baas, pal naast zijn al zeven jaar bestaande wijnbar, en van Tim Groeneweg, chef-kok met een missie. Beide zaken staan via een gangetje met elkaar in verbinding, en in het restaurant draait het om puur koken. Met enige nadruk op vis en schaal- en schelpdieren, maar ook met biologische vlezen. Groenten en fruit ondersteunen en versterken die smaken.
Wij starten met een hashbrown (platte schijf van aardappelflinters) met gerookte paling, en voor de reisgenoot brioche met filet americain van runderhart. Bij glaasjes chardonnay van het Bourgognehuis Maison de la Cabotte. Elegante wijnkeus van Harrie, die we al kennen sinds zijn vakkundige en gastvrije optreden als toenmalig patron-maître-sommelier in Amarone, aan de Meent.
We stappen over op steviger kost. Kabeljauw met boterbonen en mosselen (Mmm!) en op het andere bord kwartelboutjes gegaard in boter met knoflook en tijm, geserveerd met socarrat (de onderste, gekaramelliseerde rijstlaag in paella), sofritosaus en venkelsalade. En een verrukkelijke gevogeltejus. In het glas nu Duitse pinot noir van Becker (Pfalz). Tot slot smakelijke kaasjes.
Topzaak.
Tim by Harries
Hoogstraat 63A
3011 PH Rotterdam
010-322 0607
www.timbyharries.nl
@timbyharries
Zo. t/m di. gesloten, rest van de week lunch en diner, woe. alleen diner. Parkeergarage om de hoek.
À la carte.