Jacob’s Bar & Grill

Op de plaats aan het sfeervolle Anna Paulownaplein waar vroeger restaurant Publique zat, heeft zich Jacobs Bar & Grill gevestigd, een barbecuerestaurant waar, naar eigen zeggen, alles draait om vuur, smaak en beleving. De Spaans-Turkse keuken bereidt mooie stukken vlees, vis en seizoensgroentes direct boven het vuur – ambachtelijk, puur en vol karakter. Dat kan voor een uitgebreid diner, maar ook voor een gewone borrel-met-garnituur.

Nieuwe eigenaar Serpil Alkan heeft de inrichting veranderd maar de schitterende glas-in-lood ramen zijn gebleven. Wij zitten er vlakbij, en we smullen van voorgerechten als cecina (gerookte, gedroogde Spaanse ham uit Léon) met Asturische blauwe kaas. En steak tartaar met beenmerg. We drinken er frisse biertjes bij.

Maar dan de hoofdgerechten: butterflied poussin (Frans piepkuiken ontdaan van het middenkarkas) met citrus. Het snel en gelijkmatig gegrillde kipvlees is boterzacht en de verrukkelijke kruiden van de marinade hebben hun smaken afgegeven. Ook de ‘vuurgekuste’ (en ietsje gerookte) garnalen met piri piri-saus en fijngesneden bieslook zijn heerlijk.  Net als de afsluiter, baba au rhum.

Verrassende zaak.

Jacob’s Bar & Grill
Anna Paulownaplein 4
2518 BK Den Haag
070-406 9363
www.jacobsgrill.nl
@jacobsbargrill/
Ma. en di. gesloten, rest van de week open vanaf 17:00 uur.
Parkeren in de buurt.
Menu’s en à la carte.

Volgende
Volgende

Contraste Wijnrestaurant