Flamingo Paradise
Al bijna vijftig jaar lang een baken langs de N14 tussen Den Haag en Scheveningen: Flamingo Paradise, een Oosterse oase in het bosrijke Wassenaar. Goed bewaarde familierecepten en een ‘Indisch’ accent maken dit restaurant tot een sfeervolle streekfavoriet. De tafels zijn met linnen gedekt, de entourage is van het type ‘romantisch’ en de wijnen zijn tegenwoordig uitstekend. Bovendien is er een grote parkeerplaats. De keuken is Chinees-Indisch en dat zie je bijvoorbeeld in het aanbod van zowel vijf soorten satés als van een menu pekingeend.
Wij drinken chardonnay van Louis Jadot (Couvent des Jacobins) bij openingshapjes als mini-loempia’s gevuld met kip, krokante pangsit goreng en gestoomde rijstdeegbuideltjes gevuld met garnalen. Gevolgd door schotels udang kelia (garnalen met Indonesische kerrie, kruiden en kokosmelk), naast ajam ketjap (roergebakken kipfilet met ketjapsaus) en krokante pekingeend in flensjes met hoi sin-saus. Heerlijke kost. En werkelijke verrukkelijk is de sizzling tenderloin van ‘sissend’ en ‘borrelend’ opgediende geroosterde ossenhaas met saus van fijngemalen zwarte peper. Dat alles besloten met zoete desserts van roomijs met vruchten.
Aangename stek.
Flamingo Paradise
Buurtweg 177
2244 AC Wassenaar
070-517 9409
www.flamingoparadise.nl
@flamingoparadise.nl
Ma. en di. gesloten, rest van de week geopend voor diner, vrij-za-zo. ook lunch.
Ruime parkeerplaats.