Glasz haven & bar

Pal aan de Bergse Voorplas, in de jachthaven van Hillegersberg, openden de mensen achter de succesvolle Rotterdamse restaurants River Bar en Bar Bù restaurant Glasz. Een moderne Franse ‘bar’ met Bretonse invloeden en een terras aan het water. Vis, schaal- en schelpdieren op de kaart en bereidingen op open vuur in een centrale open keuken: dé plek voor een oestertje en een glas, maar ook voor een volledig diner. De wijnkaart is in het Frans, de menukaart in het Engels, maar het personeel is Nederlands. 

Wij kiezen een Pacherenc du Vic-Bilh (prachtwijn van voornamelijk gros en petit manseng uit Zuid-West Frankrijk) en gaan voor de uitnodigende bites. Zwartpoot- en Charolais-ham bij Fougassebrood en limoen-tijmboter, crostini’s met foie gras en pistache, Gillardeau oesters. En ‘carpaccio’s’ van coquille en van langoustine. Verrukkelijk.

De schotels daarna zijn groter (we zijn inmiddels overgestapt op sappige Rhônewijn van puur marsannedruiven van Louis Chèze): poulet noir en tenderloin. Oftewel kippetje met vadouvan en eekhoorntjesbrood, en supermalse ossenhaas met aardappellucifers. En échte friet met mayo. Tot slot bittere chocolade met gezouten karamel. 

Verrassende nieuweling.

Glasz
Straatweg 270A
3054 AP Rotterdam 
010-218 8656
www.glaszrotterdam.nl 
@glaszrotterdam
Dagelijks geopend vanaf 12:00 uur.
Eigen parkeerterrein.
Menu’s en à la carte

 

Vorige
Vorige

Tim by Harries

Volgende
Volgende

NIKO Udon