NIKO Udon
Restaurant Niko Udon is opgezet door de broers Milan, Max en Finn Unger samen met chef Yuta Kawagoshi. Opvallend is de relaxte urban sfeer: warme houttinten, hoge zitplekken aan de bar en het raam, halfopen keuken, kunst aan de muren en achtergrondmuziek. De bediening is jong, vriendelijk en goed op elkaar ingespeeld.
Wij beginnen met een verfrissend glas yuzu-citrusdrank en een huisgemaakt gingerbeer. Bij twee soorten oshizushi (geperste Japanse sushi): de shrimp oshizushi bestaat uit vier prachtig geperste blokjes sushirijst met yukari, tijgergarnaal, shisobladeren, zalmkuit en sesam. En de eel oshizushi wordt geserveerd met gegrilde paling, gedroogde nori, komkommer, kizami wasabi en sesam. Mooi om te zien en verfijnd van smaak met perfecte balans tussen zout, zoet, zuur en umami.
Als hoofdgerecht kiezen we twee udonvarianten. De chicken tempura udon komt met knapperige tempura van malse kip en seizoensgroenten in een dampende kom met hartige bouillon en perfect gekookte udonnoedels. De niku udon is rijk gevuld met grofgehakte ribeye van black angus, zachtgekookt ei en een vleugje gember: samen levert dat een krachtige en tegelijk verfijnde smaak op.
Een aanwinst.
NIKO Udon
Prinsestraat 23
2513 AC Den Haag
070-211 0164
www.nikoudon.nl
@niko.udon/
Dagelijks geopend vanaf 11:00 uur.
Parkeren in de buurt.
Menu’s en à la carte.