Hito
Minimalistisch ingericht Strandhuis, het hele jaar geopend, op het Scheveningse strand: Hito. Op de plek waar ooit een strandtent zat. Hito – Spaans/Baskisch voor mijlpaal – is een project van Bram Post, Koen Verver en Steven Visser. Chef-kok Rogier Trip kwam van Caron in Amsterdam en hij voert een Baskisch/mediterrane keuken.
Wij zien een rustgevende, lichte locatie met veel hout, graniet en verzorgde details en we begrijpen het enthousiasme van de founding fathers. Zo’n zaak met een gastronomische keuken, toegankelijk chique, aan een kalm deel van de boulevard, pal tegenover een parkeergarage: zo’n zaak was er daar nog niet.
Bij glaasjes frisdroge Txakoli proeven wij mootjes gebarbecuede prei met gezouten amandel en tuinkers. Verrassend lekker, mede door de rooksmaak. Ook buikspek bevalt: krokant geroosterd en opgediend met mosterdblad, chimichurri en lucifertjes granny smith. Gevolgd door een heerlijke salade van stracciatella met tomaat, rode ui, koriander en mild-zoete piparra-pepertjes, ingelegd in wijnazijn. De show wordt gestolen door half-rauw gegaarde gamba’s met een vinaigrette van diezelfde Baskische pepertjes en bieslook. Zilt, pittig en zoetzuur: prachtsmaak. Tot slot is er goxua, van biscuit, citroencrème en geslagen room.
Uitstekend.
Hito
Strand Noord 1
2586 ZZ Scheveningen
070-358 5607
www.hito.nl
@hito.scheveningen
Dagelijks geopend vanaf 09:00 uur, vrij-za-zo. vanaf 12:00 uur.
Parkeergarage.
À la carte.