Restaurant Azurite
Mario Ridders nieuwe Delftse fine dining-restaurant Azurite biedt plaats aan 24 gasten en beschikt over een open keuken, private diningruimte, whiskybar en een wijnzolder met 12.000 flessen waar sommelier Alain Rosier blind de weg weet.
Ridder opende vorig jaar in Delft ook Brasserie & Wijnbar Lalou en cheft daarnaast in restaurant CEO Baas van het Vlees in Rotterdam. Eerder kookte hij in De Zwethheul in Schipluiden en Joelia in Rotterdam en hij stond mede aan de basis van de driesterrenstatus van Cees Helders Parkheuvel in Rotterdam.
Azurite heeft een minimalistisch interieur, geïnspireerd op Delfts blauw in een decor van roestvrijstaal, beton en hout. De tafels zijn witgedekt, de open keuken telt drie kookeilanden waar Ridder dagelijks aanwezig is. “Ik wil nog één keer alles geven. Niet om te imponeren met pracht en praal, maar om gasten echt te raken.”
Zijn openingsmenu begint met een ‘Ode aan Hollands erfgoed’: Westlandse tomaat, Noordzeekrab, snert, IJsselmeerpaling en kaviaar, gevolgd door een van ‘Mario’s favorieten’: comté-kaas met kaviaar.
De toon is gezet. Koningsvis, grapefruit en koriander volgen, en rode mul met tonijn en soja. Nog zo’n trio: kreeft, beurre noisette, hazelnoot. En Anjouduif, rode biet, rozemarijn. Tot slot ‘Delfts blauw tegeltje’ van witte chocola en limoen.
Voortreffelijke smaken, hoge prijzen.
Restaurant Azurite
Huis van Delft Houttuinen 2
2611 DX Delft
0642 771 100
www.restaurantazurite.nl
@restaurant.azurite/
Di. t/m za. diner.
Parkeergarages.
Menu’s en à la carte.
