Restaurant Fouquet By Meere

Fouquet was de beschaafde, populaire en smaakvolle Haagse stek van chef-kok Sebastiaan de Bruijn. Maar hij is ermee gestopt en zijn opvolgers zijn chef-kok Raymond Meere en zijn zoons Ferri en Donovan en dochter Linsey. Een echt Haags familiebedrijf.

 De sfeervolle pijpenla aan de drukke Javastraat ontvangt zijn gasten nu met witgedekte tafels, houten vloer, halfopen keuken, serre, zomertuin/terras en vriendelijke bediening. De Meeres zorgen voor een Frans-klassiekmoderne keuken met oosterse accenten die uitsluitend voor de lunch is geopend. Diner op aanvraag.  

Wij proeven terrine van eendenlever met toast en pruimencompote, naast flensjes gevuld met pekingeend, flinters van ui en komkommer en zoet-hartige hoisin-saus. Als hoofdgerecht volgt pasta aglio olio met gebakken gamba’s. Op het andere bord gebakken lamskoteletjes met seizoengroenten en saus van honing en tijm. Met frietjes en huisgemaakte mayo. Smakelijk allemaal! En glazen chardonnay.

 Fouquet is nog steeds zo’n ongecompliceerd, smakelijk en betaalbaar restaurant dat iedereen zich in zijn buurt zou wensen.


Restaurant Fouquet By Meere
Javastraat 31a
2585 AC Den Haag
070-209 9454 
www.fouquet.nl.
Ma. en di. gesloten, rest van de week geopend vanaf 11:00 tot 18:00 uur, do. en vrij tot 22:30 uur. Parkeren in de buurt.
Menu’s en à la carte

 

Volgende
Volgende

Sapori d’Italia