Sapori d’Italia
De oudste vestiging van de Calabrese familie Raimondi die in de Randstad talloze Italiaanse restaurants beheert. Gabriele Raimondi is de patron-cusinier en zijn smakelijke kookstijl demonstreerde hij eerder in Raimondi’s Villa Rozenrust in Leidschendam. De zaak is diverse malen in de prijzen gevallen vanwege het puur Italiaanse karakter. Gabriele en zijn chef Italo Servidio bereiden authentieke gerechten met soms moderne tintjes. De meeste ingrediënten komen rechtstreeks uit Calabrië, zoals zongerijpte tomaten, ambachtelijke hammen en salami’s, gedroogde wilde oregano uit de Calabrese bergen en biologische olijfolie.
Wij proeven smakelijke bruschette al pomodoro (Italiaanse gegrilde broodjes met tomaten, olijfolie en basilicum) gevolgd door traditionele vitello tonnato van dungesneden kalfsvlees met (lekker veel) tonijnsaus. Om te delen kiezen we dan pasta alla Norma, met aubergine, tomaten en ricotta en daarna volgen de hoofgerechten. Sogliolette mediterraneo (twee sliptongetjes), en op het andere bord costata di vitello alla griglia, gegrilde ribeye met rucola en parmezaans. Dat alles bij betaalbare glazen chardonnay uit Trentino. Heerlijke kost, sfeervolle zaak.
Sapori d'Italia
Javastraat 7
2585 AB Den Haag
070-362 2092
www.saporiditalia.nl
Ma gesloten, rest van de weel geopend vanaf 17:30 uur (’s zomers ook gesloten op zo.).
Parkeren in de buurt.
Menu’s en à la carte.