Restaurant Rosto
Rosto vestigde zich in hartje Leiden in een prachtig grachtenpand uit 1800 met een terrasboot. In een kleurendecor van (te fel) blauw, olijfgroen en goud presenteert chef-kok Robin Stoof een innovatieve internationale keuken. Hij werkte in gerenommeerde restaurants (o.a. Tante Kee) en op Bonaire en zijn bereidingen vallen op door de cuissons en de aandacht voor de verschillende componenten.
Maître-sommelier Max Hoeflaak schenkt wijnen van mooie huizen (Dönnhoff, Fritz Haag) en hij serveert ons een aangenaam menu. Eerst een Geay oester met furikake, citroengrasschuim, zoetzure komkommer en soja, gevolgd door yellowtail kingfish met krabtartaar, sponszwam, sesamkletskop, snijboonvinaigrette, kokos en curry.
Na perfect gegaarde heilbot met coquille, paling, romanesco, bloemkool, beurre noisette, beurre blanc en hazelnoot, komt een gerecht van kalfswang en -zwezerik met artisjok en vadouvansaus. Ook al verrassend.
De hoofdschotel is een drieluik: pittig stoofvlees met Thaise kruiden, sukade met jus van zwarte peper, en black angus met saus van eekhoorntjesbrood. Bij het gerecht Opperdoezers met een salade met zolderspek en asperge. Tot slot snicker-ijs met kersen, bramen, karamel-pindakoekje en parfait van tonkabonen. Dit wordt begeleid door Dehesa la Granja 2020, geserveerd uit magnum en op ideale temperatuur.
Uitstekend.
Restaurant Rosto
Oude Rijn 1a
2312 HB Leiden
071-5292286
www.restaurantrosto.nl
@rostorestaurant/
Ma-di-woe. gesloten, rest van de week geopend vanaf 18:00 uur, zo. vanaf 12:00 uur.
Parkeren in de buurt.
Menu’s.